سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سرباز ولایت
 

اقتصاد مقاومتی اقتصادی است با پایه های محکم ومقاوم ومصون وطرحی است استراتژیک برای تمامی فصول اعم از شرایط تحریم وغیرتحریم وبا اقتصاد ریاضتی تفاوت بنیادن دارد.


برای تحقق اقتصاد مقاومتی توجه به برخی نکات لازم است:

اقتصادمقاومتی یعنی آن اقتصادی که مقاوم است؛ با تحریکات جهانی، با تکانه‌های جهانی، با سیاستهای آمریکا و غیر آمریکا زیرورو نمیشود؛ اقتصادی است متّکی به مردم.(امام خامنه ای)
اقتصاد مقاومتی اقتصادی است با پایه های محکم ومقاوم ومصون وطرحی است استراتژیک برای تمامی فصول اعم از شرایط تحریم وغیرتحریم وبا اقتصاد ریاضتی تفاوت بنیادن دارد    

ریاضت اقتصادی به طرحی گفته می‌شود که دولت‌ها برای کاهش هزینه‌ها و رفع کسری بودجه، به کاهش و یا حذف ارائه برخی خدمات و مزایای عمومی ،افزایش مالیات، صرفه جویی در مخارج جاری کشور،کاهش هزینه های رفاهی و تعدیل کارمندها در بخش دولتی دست می‌زنند که یونان و ایتالیا به بخصوص یونان در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم میکند.

در اقتصاد مقاومتی پایه های اقتصاد محکم ومقاوم می شود و

محدودیتی در منابع وجود ندارد اما استفاده بهینه از منابع موجود باید طی یک برنامه زمان‌بندی شده صورت گیرد و این در حالی است که در ریاضت اقتصادی ما با محدودیت در منابع و سرمایه‌ها رو‌به‌رو هستیم

درریاضت اقتصادی بار سختی مشکلات اقتصادی بر روی دوش مردم قرار بگیرد نه طراحان برنامه های اقتصادی و دستگاه اجرایی. اما اقتصاد مقاومتی آن است که بار سختی ها بر دوش طراحان، برنامه ریزان و مجریان طرح اقتصادی است    .

اقتصاد مقاومتی طرحی همیشگی وریشه ای است ولی ریاضت اقتصادی ریشه ای وبنیادین نیست.

برای تحقق اقتصاد مقاومتی توجه به برخی نکات لازم است:

1-توجه به تولید داخلی

خرید کالای ایرانی ضامن اشتغال جوانان وفرزندان این مرز وبوم است.مردم ژاپن برنج کم کیفیت وگران قیمت!! داخلی را بر خرید برنج خارجی ترجیح می دهند واین عامل است که ژاپن را-که بعداز جنگ جهانی دوم اقتصاد خود را تقریباازصفرشروع کرده-به یکی از بزرگترین های اقتصادجهان تبدیل کرده است. یکی از مسائل مهم در تعادل در مصرف و مدیریت مصرف این است که ما از تولید داخلی استفاده کنیم. خرید کالای خارجی یعنی ایجاد فرصت شغلی برای جوان خارجی وفرصت سوزی برای جوان داخلی! خرید کالای خارجی باعث می شود که ما دربرابر تحریم دشمنان آسیب پذبر با شیم .تحریم تهدیدی است که می شود به فرصتی برای رشدوشکوفایی اقتصادی کشور تبدیل شودبه شرطی که همه ما فکر وتلاش تدبیر وهمت خود را مضاعف کنیم . این مقوله نیاز به یک همت اساسی دارد. آحاد مردم نیز باید در زمینه‌­های مختلف، تولید داخلی را به جای مارک­‌های معروف خارجی که برخی تنها برای جلوه­‌گری و خودنمایی‌­کردن به دنبال آن­ها می­‌روند، استفاده کنند.

به طور مثال در مورد سهمیه­‌بندی بنزین باید گفت اگر سهمیه‌­بندی بنزین صورت نمی‌­گرفت، امروز مصرف بنزین در کشور از مرز صد میلیون لیتر در روز بالاتر می‌­رفت، اما خوش‌بختانه شاهد آن هستیم که مصرف آن، کنترل و مدیریت شده است. حتی باید مصرف در کشور ما به گونه‌­ای باشد که هیچ نیازی به خارج نباشد

دشمن، تحریم بنزین را در برنامه داشت که این مسئله، آن را خنثی کرد. این امر هم­چنین در مورد سایر چیزهایی که مورد نیاز کشورمان است و به عنوان کالای استراتژیک شناخته می‌­شود، باید تحقق یابد. هدفمند کردن یارانه­‌ها نیز گامی در جهت شکل­‌دادن به اقتصاد ملی است که از سویی می‌­تواند در تولید و اشتغال رونق ایجاد کند و از سوی دیگر موجب رفاه شود و در نهایت، مای? رشد اقتصاد و عامل اقتدار کشور باشد.

در این راستا باید برای رونق‌بخشیدن به تولید و قدرت‌یافتن اقتصاد کشور از زمان، منابع و امکانات، حداکثر استفاده بشود.

خرید کالای داخلی باعث می شود تارقابت در صنایع داخلی پیش بیاید و درنتیجه افزایش کیفیت محصولات داخلی را در پی داشته باشد.خرید کالای خارجی یعنی تیشه به ریشه اشتغال واقتصاد زدن! وبیکاری باعث می شود تا سن ازدواج بالا رود،مفاسد بیشتر شودوهزاران مشکل دیگر...

2-فرهنگ مقاومتی لازمه اقتصاد مقاومتی است:

فرهنگ روح حاکم براقتصاد وسیاست و...است.برای تحقق اقتصاد مقاومتی بایستی فرهنگ مقاومتی را نهادینه کرد.در این زمینه همه ما موظفیم.به خصوص نخبگان،خانواده ها،آموزش وپرورش،دانشگاه ها،رسانه ها به ویژه صداوسیما نقش اساسی دارند.متاسفانه در دولت به اصطلاح سازندگی فرهنگ مقاومتی وفرهنگ ایثار وانصاف وفداکاری وقناعت و...را (که از سرمایه های فرهنگی به جامانده از دوران دفاع مقدس بود)به فرهنگ خودمحوری و مصرف زدگی وراحت طلبی وبی تفاوتی واشرافیگری و...تغییر دادند.امروزه علاوه برتحریم خارجی خود ما هم با احتکار وگرانفروشی و...هموطنان را تحریم می کنیم.نهادینه کردن فرهنگ مقاومتی باعث کم تاثیرشدن تحریم دشمنان خواهد شد.

.

3-پرهیز از اسراف وتبذیر

باید قبول کنیم که ما ایرانی ها ملت اسرافکاری هستیم از آب وبرق ونان و...گرفته تا چشم وهم چشمی وتجمل گرایی وخرید لباس تقریبا یکبار مصرف برخی خانم ها ومدگرایی و...که این اسراف در خریدومصرف هم به اقتصاد خانواده لطمه می زند،هم به اقتصاد ملی.باید براساس نیاز خرید کنیم وبهینه مصرف کنیم تا اقتصاد خانواده وجامعه وکشور شکوفا شود.    .




برچسب‌ها: اقتصاد مقاومتی
نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 93/12/7 توسط 
تمامی حقوق مطالب برای سرباز ولایت محفوظ می باشد